top of page

Facebook Advertising

Opvallen, aanspreken en verkopen!

Adverteren op het internet kan niet zonder het gebruik van sociale media. Facebook is het grootste sociale media platform ter wereld met bijna 1.85 miljard actieve gebruikers per dag! Tussen al deze gebruikers bevinden zich ook jouw klanten! Het adverteren via Facebook is erg resultaat gericht, aangezien het platform alles weet over haar gebruikers. Bij het instellen van Facebook advertenties, kan jij jouw publiek dus heel gericht aanspreken wat zorgt voor uitstekende resultaten.

Start nu en ontvang een gratis social media scan van ons!

Het adverteren op Facebook en Instagram is tegenwoordig onmisbaar geworden in de marketingmix. Consumenten spenderen hun vrije tijd op een mobiele telefoon en scrollen door de sociale media kanalen. In deze tijd krijgt een gebruiker onbewust veel advertenties te zien, en klikken zonder dat ze het weten op een advertentie. Veel effectiever dan iemand lastig vallen met een telefoontje of e-mail dus! Voordat je begint met adverteren op sociale media, is het belangrijk dat jouw kanalen goed functioneren. Dat kijken wij graag even na voor je! Wanneer je start met adverteren op Facebook bij ons, krijg je een uitgebreid rapport over de performance van jouw socials. Zo start jij goed met adverteren!

Advertentie strategie op Facebook

Een facebook campagne in 3 stappen.

Een Facebook advertentie campagne instellen kan iedereen, echter vergt het behalen van resultaat meer kennis over het platform en marketing strategie. Veel adverteerders willen direct inspelen op conversie, en spreken mensen direct aan met het aanbod van een bedrijf. Voor grote bedrijven met een bekend merk werkt dit, maar voor bedrijven die werken op een niche markt of opstartend zijn, is deze strategie geld over de balk smijten. Wij leggen hieronder kort uit op welke manier wij jouw online gaan laten scoren.

Bekendheid

Voordat je iets kunt verkopen moeten consumenten eerst van je gehoord hebben. De eerste stap van een Facebook advertentie campagne is het uitbreiden van je bereik. Door merk gedreven content te plaatsen spreek je de juiste mensen aan. Geef inzicht in jouw bedrijf en aanbod, laat de waarden zien en verwerk deze in aantrekkelijke content. Het is nog niet noodzakelijk om direct iets te gaan verkopen, dit werkt vaak averechts. Deze mensen worden nieuwsgierig en gaan verder kijken naar jouw aanbod, bedrijf of producten. Mensen die direct warm zijn gelopen zullen zelf verder gaan kijken en misschien al eerder overgaan tot conversie. 

Overweging

Wanneer je doelgroep bekend is met jouw naam en merk, ga je ze meer informatie geven over je producten of diensten. Belangrijk is om daar jouw onderscheidende of toegevoegde waarde goed te laten zien, dit laat mensen beslissen of ze blijven hangen of niet. Reviews of succesverhalen van andere klanten werken hiervoor erg goed. Het laat vertrouwen zien en zekerheid bij de consument. Laat deze mensen navigeren naar je website of webshop en zij gaan nadenken over conversie. 

Attention
Traffic

Conversie

De doelgroep is bekend met je merk, staat achter jouw product of idee en denkt serieus na om over te gaan tot conversie. Nu de laatste stap nog. Consumenten hebben bij een nieuw product of nieuw bedrijf vaak nog een klein laatste zetje nodig om over te gaan tot aankoop. Dit laatste zetje kan op verschillende manieren worden gegeven. Met een leuke kortingsactie laat je de geïnteresseerde maar toch twijfelende doelgroep vaak converteren. Zet dit echter pas in wanneer je merkt dat mensen blijven hangen bij de laatste stap, denk aan het plaatsen van producten in de winkelwagen maar niet afrekenen. 

Sales

Start goed aan je campagne, doe een doelgroepsonderzoek! 

Een doelgroepsonderzoek is essentieel voor een goed verloop van je campagne. Voordat je start moet je weten wie je doelgroep is en wat hun motivatie kan zijn om voor jouw te kiezen. Uiteraard inbegrepen bij de service van Hashtagonlinemarketing!

Hoe spreek je jouw doelgroep aan?

Facebook weet alles van jouw klanten.

Maar waarom dan adverteren via Facebook? De voornaamste reden is dat Facebook echt alles weet van haar gebruikers. De data die Facebook heeft van mensen gaat verder dan alleen het gedrag op Facebook zelf. Iedere website is gelinkt aan de data van Facebook en maakt het daarom zo interessant voor advertenties. Daarnaast kan alles van de advertentie worden bijgehouden. Met een advertentie in de krant kun je niet weten wie deze heeft gezien en wie er actie door heeft ondernomen. Op Facebook kan dat dus wel!

Locatie

Adverteren kent geen vaste plek op het internet. Social media wordt door iedereen over de hele wereld gebruikt. Maar jouw producten of diensten reiken niet de hele wereld over. Daarom kun je een operationeel gebied van jouw advertentie campagne instellen. Dit kunnen hele landen zijn, maar ook heel specifieke gemeentes of buurten.

Persona

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wie er in jouw doelgroep valt. Dit kan op basis van gender, leeftijd of levensfase worden bepaald. Niet alle personen willen worden benaderd met jouw diensten via sociale media. Door verschillende groepen aan te maken en daarmee te testen, kan de perfecte customer audience worden bepaald.

Interesses

Naast de locatie, leeftijd en naam van een gebruiker, weet facebook aan de hand van hun gedrag online wat de interesses zijn van deze gebruikers. Deze data is beschikbaar wanneer er een advertentie wordt aangemaakt. Je kunt bijna letterlijk jouw product of dienst aangeven, en facebook weet welke gebruikers mogelijk over zullen gaan tot aankoop.

Betalen met creditcard

Iedere consument is online te vinden. Jouw klanten dus ook! 

Start met het aanspreken van jouw doelgroep. Val op en verkoop jouw producten of diensten. Heb je al een website of webshop? Wij kijken deze graag na voor je. Voordat je start met adverteren is het belangrijk dat de infrastructuur en content van je website goed is. Bezoekers haken snel af bij problemen op een website. Wil je jouw website graag verbeteren? Start dan met een Website Audit, met achteraf een vrijblijvend adviesgesprek! Optimaliseer je website en laat bezoekers makkelijk converteren met Hashtagonlinemarketing!

Website Audit
bottom of page