top of page

Google Advertising

Wordt gevonden, val op en verkoop als nooit tevoren.

Google is het meest krachtige online platform voor elk bedrijf. Consumenten gebruiken Google om relevante informatie op te zoeken. Meer dan 80% van de internet gebruikers is actief op Google en dat biedt kansen voor bedrijven en personen die producten en diensten aanbieden voor consumenten. Google advertenties zijn daarvoor onmisbaar geworden in de marketing mix voor deze bedrijven en personen.

De mogelijkheden met Google advertising

Meerdere wegen leiden naar Rome. 

Zoek advertenties

Zoekadvertenties worden over het algemeen gebruikt voor het genereren van meer verkeer naar een webadres. Doormiddel van een zoekadvertentie komt de website of landingspagina hoger in de zoekresultaten waardoor de vindbaarheid drastisch wordt verhoogt. Met bel- en tekstextensies worden mensen gestimuleerd om contact op te nemen met de website. Bij het instellen van de zoekadvertenties kan er heel specifiek worden gericht op bepaalde gebieden en mensen met een bepaald zoekgedrag. Dit heeft wel impact op de vertoningen van de advertentie.

Voordelen

 • Makkelijk meer website verkeer

 • Targetting op specifieke kenmerken

 • Consistent aantal klikken per dag

Smart advertenties

Smartcampagnes worden ingezet om op een goedkope manier een heel groot bereik aan te spreken. Door advertenties te laten plaatsen op Google partnerwebsites krijgt een heel divers palet aan websitebezoekers de advertentie te zien. Dit gaat gepaard met erg lage kosten maar ook met minder waardevolle clicks. Zoekers die uitkomen op deze partnerwebsites zijn vooral op zoek naar producten en diensten voor de laagst mogelijke prijs. Echter kan er via een smartcampagne niet specifiek worden getarget. Deze campagne wordt gekenmerkt als instap niveau.

Voordelen

 • Erg goedkoop

 • Groot bereik

 • Geen uitgebreide kennis nodig 

Start goed aan je campagne, doe een zoekwoordenonderzoek! 

Een zoekwoordenonderzoek is essentieel voor een goed verloop van je campagne. Voordat je start moet je weten wie je doelgroep is en waar zij online op zoeken. Uiteraard inbegrepen bij de service van Hashtagonlinemarketing!

Display advertenties

Displaycampagnes zijn er om advertenties naast de zoekresultaten te plaatsen. Zoekers worden getriggerd door de grotere advertentie die geplaatst kan worden. Gebruikers van Google worden onbewust aangesproken door deze advertenties. Aangezien Google van alles weet van haar gebruikers worden ze aangesproken door producten of diensten waar mee zij, volgens Google, affiniteit mee hebben. Echter kan er weinig invloed uitgeoefend worden bij het optimaliseren van deze advertenties. Google stelt deze advertenties automatisch in met vaste biedingsbedragen, automatische targetting, en door Google gegenereerde advertentieteksten.

Voordelen

 • Vertoningen op veel plekken

 • Groot bereik

 • Weinig bijsturing nodig

Shopping advertenties

Voor webshops zijn shopping advertenties onmisbaar. Shopping advertenties spreken de meest warme zoekers aan waarmee de kans op conversie erg groot is. Deze advertenties worden weergegeven boven of naast de zoekresultaten. Waarbij niet alleen specifieke producten worden weergegeven per exact zoekwoord, maar bij brede zoekwoorden al bepaalde producten van een webshop weergegeven worden. Door te concurreren met lagere prijzen zullen jouw producten goed in het licht staan. Consumenten die klikken op de advertentie, kunnen vervolgens overgaan tot conversie. Daarbij is er de mogelijkheid dat zij meerdere artikelen aanschaffen, win-win!

Voordelen

 • Hoog conversie percentage

 • Gerichte targetting

 • Waardevolle klikken

Betalen met creditcard

Iedere consument is online te vinden. Jouw klanten dus ook! 

Start met het aanspreken van jouw doelgroep. Val op en verkoop jouw producten of diensten. Heb je al een website of webshop? Wij kijken deze graag na voor je. Voordat je start met adverteren is het belangrijk dat de infrastructuur en content van je website goed is. Bezoekers haken snel af bij problemen op een website. Wil je jouw website graag verbeteren? Start dan met een Website Audit, met achteraf een vrijblijvend adviesgesprek! Optimaliseer je website en laat bezoekers makkelijk converteren met Hashtagonlinemarketing!

Website Audit
bottom of page