top of page

iOS 15 en de impact op E-mailmarketing

Apple heeft onlangs haar laatste update toegepast op de nieuwe iPhone modellen. iOS 15 bied zoals gebruikelijk, nieuwe functies, updates en privacy voorwaarden aan haar gebruikers. Echter is er met elke iOS update van Apple, een hoop dat is aangepast en impact heeft op marketing activiteiten. De belangrijkste nemen we in deze blog met je door!


Mail privacy bescherming


Een van de grootste privacy updates die de tech-gigant heeft toegepast in de laatste iOS update, heeft te maken met E-mail. The Mail Privacy Protection zorgt ervoor dat mensen die e-mails versturen er niet meer achter kunnen komen of de ontvanger(s) de e-mail hebben geopend. Daarbij komend wordt ook de ontvanger zijn IP-adres verborgen en weet de verzender van de E-mail niet meer de locatie van de ontvanger. Kortom, de tracking-pixels in e-mails worden verwijderd en heeft grote gevolgen voor het aantal e-mails dat wordt geopend. Gebruikers van Apple telefoons en iOS 15 kunnen aangeven gebruik te willen maken van deze mail privacy bescherming. Wanneer deze opt-in wordt gekozen, worden de afbeeldingen in E-mails automatisch gedownload door Apple, waardoor het voor de verstuurder lijkt dat de E-mail is geopend door de ontvanger. Tot slot kunnen mensen ervoor kiezen om hun E-mail adres volledig te verbergen. Wanneer er gekozen wordt voor de nieuwe Hide My Email functie, kunnen Apple gebruikers willekeurige E-mail adressen aanmaken wanneer zij zich registreren op een mobiele app of website. De informatie die ze ontvangen van deze websites of apps worden dan direct doorgezet naar hun echte E-mail adres, maar kan de website of app ontwikkelaar het E-mail adres niet langer achterhalen.


Als online marketeer kun je dus wel zien dat deze update serieuze impact zal gaan hebben op je e-mailmarketing en campagne tracking. Hierdoor zal er minder waarde gehecht kunnen worden aan de open rates van je E-maillijsten. Hieronder vertellen we je hoe je je hier op kan aanpassen om jouw E-mailmarketing waardevol te maken met deze nieuwe iOS update.


Eerder gaan focussen op klantenretentie


Om ervoor te zorgen dat je klanten nog wel de juiste, en voor jouw waardevolle, informatie met jouw delen, wordt het eerste contact moment met een nieuwe klant of lead extra belangrijk. Vertrouwen opbouwen via E-mails is dus in mindere mate mogelijk, dan is het namelijk al te laat. Voordat een lead of klant zijn E-mail adres kan achterlaten, moet hij of zij al worden overtuigd om de juiste informatie met je te delen. De opt-in procedure moet voor een klant extra aantrekkelijk zijn. Maak duidelijk dat een klant extra waarde krijgt wanneer hij of zij zich met een privé emailadres aanmeld voor een e-maillijst. Maar hoe doe je dat?


Laat klanten merken dat je aan hun kant staat. Jij vindt het zelf namelijk ook niet fijn om gebombardeerd te worden met nietszeggende E-mails. De opt-in procedure moet zo helder mogelijk zijn, en toon aan dat je het erg op prijs stelt dat iemand persoonlijke informatie met je deelt. Je kunt bijvoorbeeld laten zien wat voor soort e-mails je verstuurd en maak daar een selectie van. informatieve mails, promotie mails, update mails, je kent het wel. Een klant moet kunnen kiezen welke E-mails hij of zij wilt ontvangen. De kans zal hierdoor groter zijn dat de correcte persoonlijke informatie wordt gedeeld met jou. Vervolgens kun je dan aantonen dat dit voor hem of haar ook veel beter is en zij hierdoor een hoop spam zullen voorkomen.


Herstructureren van je E-mailmarketing strategie


Wanneer je je E-mailmarketing dus goed blijven of gaan gebruiken, is het zaak om de backend hiervan te gaan updaten. Maak een helder overzicht van je E-maillijsten en welke je allemaal aanbied aan je klanten en leads. Hier zal even werk in gaan zitten, maar als je dit niet doet kun je beter stoppen of flink minderen met je E-mailmarketing. Tracking van de data zal veel minder waardevol worden en verspil je je waardevolle tijd. Investeer dus nu de tijd in een correcte E-mailmarketing strategie en blijf daar de komende tijd de vruchten van plukken.


Weet jij niet hoe je aan E-mailmarketing moet beginnen of loop je vast met alle nieuwe privacy updates? Stuur mij dan even een berichtje, dan gaan we snel een bakkie doen. Zorg ik ervoor dat jij gaat scoren met E-mailmarketing!


Quido Meijer, Hashtagonlinemarketing

quido@hashtagonlinemarketing.com
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page